amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Geheime Bruiloft - Karel Wellinghoff

Geheime Bruiloft

spirituele renaissance roman
Geheime Bruiloft
roman
Karel Wellinghoff
NAS Uitgeverij
495 pagina's
hardcover
9075372132
9789075372137
prijsindicatie € 9,99

bestel boek

Constantinopel, 1453: de Turken belegeren de ommuurde stad. De Florentijnse humanist Poggio Bracciolini, strijdt aan de zijde van zijn vriend, keizer Constantijn XI. In de ten ondergang gedoemde stad gaat hij op zoek naar zijn wijze leermeester Christian. Maar dan valt Constantinopel ten prooi aan de Turkse horden.

Poggio ontkomt met zijn vrouw en vrienden en vlucht met hen over zee. Nadat hun schip uit koers is geraakt stranden ze op het wonderbaarlijke eiland Alchimios, een gebied waar symboliek en werkelijkheid in elkaar overgaan. Poggio beseft dat hun avontuurlijke en bovenzinnelijke tocht een mystieke queeste is die dwars door hun eigen innerlijk voert met als hoogtepunt de Alchemische Bruiloft.

In deze diepgaande en helder geschreven roman wordt het verhaal van de Alchemische Bruiloft beleefd en verteld door Poggio Bracciolini, een der grondleggers van de renaissance. Begeleid door de mysterieuze Christian Rosenkreutz doorleeft de innemende Poggio een grondige reiniging van hoofd en hart, die uiteindelijk een nieuw mens van hem maakt.

Harde paradijs - Karel Wellinghoff Roep van de Katharen - Karel Wellinghoff Jullie moeten het zelf doen - Karel Wellinghoff Wouden van Wutan - Karel Wellinghoff

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018