amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Jullie moeten het zelf doen - Karel Wellinghoff

Jullie moeten het zelf doen

meer overzicht van de spiritualiteit in Nederland
Jullie moeten het zelf doen
een overzicht
Karel Wellinghoff
Aspekt Uitgeverij
266 pagina's
paperback
9789461538161
prijsindicatie € 18,95

bestel boek

Het spirituele landschap kent veel stromingen, individuen en groeperingen die pretenderen de weg naar verlichting te kennen en dit ook te willen delen met de rest van de wereld. Eerder verscheen : Mijn God, dit is het doel, waarin verschillende spirituele stromingen in Nederland zijn beschreven.

In dit boek zijn opnieuw een aantal groepen onderzocht en mensen benaderd die opzoek zijn naar hun ik-bewustzijn. Het bevat een overzicht en duiding van spirituele filosofieŽn en religies wat het voor de ontdekkende mens makkelijker maakt om keuzes te maken in zijn zoektocht.

Naast een uitleg over therapieŽn zijn er ook vragen opgenomen die zijn gesteld aan leraren met een non-dualistische achtergrond. De antwoorden op de vragen zijn onderscheidend en specifiek voor iedere meester en geven daarmee het begrip spiritualiteit een gezicht.

Meer gedetailleerd wordt de door het medium Helen Schucman opgetekende Cursus in Wonderen besproken. Een verhandeling die vooral het begrip Ego nader beschouwd. Tot slot een beknopte bibliografie. Kortom een leesbaar en richtinggevend boek dat op beknopte wijze aan een breed publiek informatie geeft over spirituele stromingen in Nederland. Met inhoudsopgave, inleiding en literatuurverwijzing. - J.L. Meuleman

Harde paradijs - Karel Wellinghoff Mijn God, dit is het doel - Karel Wellinghoff Roep van de Katharen - Karel Wellinghoff Wouden van Wutan - Karel Wellinghoff

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018