amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Roep van de Katharen - Karel Wellinghoff

Roep van de Katharen

hun geschiedenis, hun leer en de samenhang met het heden
De roep van de Katharen
geschiedenis & spiritualiteit
Karel Wellinghoff
Aspekt Uitgeverij
236 pagina's
paperback
9789461534248
prijsindicatie € 18,95

bestel boek

Veel mensen tonen in deze tijd belangstelling voor de Katharen. De interesse voor deze middeleeuwse, groep »ketters« hangt wellicht samen met de hektiek van onze tijd, èn met de vredelievendheid van deze door de inquisitie uitgeroeide christenen.

Misschien herkenen wij in de Katharen wat we graag zelf willen zijn : goede mensen. En trekt ons de strijd tegen de inquisitie en hun lot in de wereld aan. Om die reden is er ook een mythevorming rond hen ontstaan.

Er bestaat een kloof tussen de historische feitelijkheid van hun aanwezigheid in het zuiden van Frankrijk en wat over hen gespeculeerd wordt. Dit boek gaat in op beide gezichtspunten.

De schrijver heeft gekozen voor een benaderingswijze waarin hij feit en fictie bijeen brengt. Zo worden vijf katharenlevens beschreven, wordt hun leer behandeld en geeft de schrijver een verslag van zijn eigen ervaringen in die hoge ruïne op die steile rots : Montségur.

Harde paradijs - Karel Wellinghoff Mijn God, dit is het doel - Karel Wellinghoff Wouden van Wutan - Karel Wellinghoff Terugkeer van de Katharen - Karel Wellinghoff

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018