amerigo
boeken over kunst & cultuur en reis boeken

Brussel

vol-au-vent

vol-au-vent de favoriet van Siska Schoeters

de 4 bladerdeegbakjes kopen we nu kant-en-klaar, later volgt een recept hiervoor

de boodschappen

1,5 liter kippenbouillon
1 braadkip
200 gram kippengehakt
350 gram champignons
250 gram soepgroenten
1 eieredooier
125 gram bloem
4 eetlepels citroensap
scheutje room
boter
kruidentuiltje van peterselie, laurier, tijm
2 eetlepels peterselie
zout & peper
4 bladerdeegbakjes

de bereiding

kip, soepgroenten, kruidentuiltje 1/2 uur in de bouillon
balletjes van gehakt draaien, kook even mee in de bouillon
champignons in wat boter, afblussen met 2 eetlepels citroensap

balletjes uit de bouillon
kip eruit, even afkoelen, plukken
bouillon zeven

125 gram boter smelten, bloem toevoegen
roer tot een roux, al roerend beetje bij beetje bouillon toevoegen
zout & peper & 2 eetlepels citroensap

voeg room, ei-dooier en kip toe
gehaktballetjes en champignons erbij

laag vuur

verwarm de bladerdeegbakjes in de oven
bakjes vullen met de vol-au-vent
geknipte peterselie erover
deksel erop & uitserveren

Studio Brussel

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017