amerigo
over kunst, cultuur & reis boeken by Erwin Nas

Buiscuitrol gevuld met aardbeien

biscuit
4 eieren
3 eidooiers
70 gram suiker
60 gram meel
poedersuiker

aardbeienvulling
300 gram aardbeien
2 eetlepels poedersuiker
1 theelepel vanillesuiker
2 theelepels sinaasappellikeur
250 milliliter erg koude room

1. Verwarm de oven op 200° C.

2. Klop au bain-marie 4 eieren + 3 eidooiers + 70 gram suiker in een metalen schaal boven een pan kokend water tot een schuimig-crèmige massa.

3. Meel voorzichtig boven de eiermassa zeven en luchtig doorheen spatelen.

4. Verdeel de biscuit-massa gelijkmatig over een vel bakpapier en bak het 12 tot 14 minuten.

5. Bestrooi de biscuit-massa met suiker, vel bakpapier erover, na 3 minuten, massa + bakpapier keren, bovenste vel bakpapier verwijderen, buiscuit-massa oprollen en laten afkoelen.

6. 80 gram aardbeien mengen met 70 gram poedersuiker, 1 theelepel vanillesuiker en 2 theelepels sinaasappellikeur. Rest van de aardbeien in kleine partjes snijden. Room kloppen en mengen met partjes aardbei en aardbeiencrème.

7. Buiscuit-rol uitrollen, aardbeienvulling erover verdelen, oprollen, 2 uur in koelkast laten opstijven.

8. De Fruchtiger Luftikus kan bij de koffie of als dessert worden geserveerd. Servus.

Luftikus

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017